Wie is de Entreprenerd?

 
 

Sjoerd Wennekes

Al meer dan 10 jaar ben ik ondernemer in de (toegepaste) games industrie en een hele enthousiaste nerd, vandaar dat ik voor de titel Entreprenerd heb gekozen.

Zo ben ik onder andere de medeoprichter van Active Cues - Tovertafel en Monobanda. Voor Active Cues - Tovertafel ben ik nu nog steeds enkele dagen per week werkzaam als International New Business Manager. Ik vind het belangrijk dat ik als consultant ook “gewoon” werkzaam in het bedrijfsleven blijf, en hierdoor steeds weer nieuwe dingen leer en dat mijn inzichten scherp blijven.
Daarnaast ben ik bestuurslid van het grootste Utrechts muziekfestival Le Guess Who?. Het festival vroeg mij in 2016 om deel te nemen in het bestuur om met hen naar nieuwe verdienmodellen te kijken.

Door mijn unieke combinatie van opleidingen; na mijn studie aan de theaterfaculteit van de HKU heb ik een MBA gedaan aan Nyenrode Business Universiteit, heb ik als ondernemer altijd een creatieve en artistieke visie gehad gecombineerd met een goede zakelijke inslag. Dit heb ik vertaald naar een eigen visie en filosofie over creatief ondernemerschap.

Ik heb er passie voor om in een nieuwe cultuur te duiken en om te leren hoe een product of dienst hier het beste toegepast kan worden. Ik heb verschillende bedrijven in de creatieve sector opgestart en naar een hoger plan getrokken. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met jou, zodat jij hetzelfde kunt doen!

Mijn talenten liggen o.a. in pionieren; een netwerk opbouwen en klanten en partners enthousiasmeren. Verder ben ik goed in pitchen en presenteren, ik heb al meerdere pitchwedstrijden gewonnen.

Samenvatting: creatieve netwerker en verbinder met sterk business inzicht.    

Lees hier hoe ik dat voor jou kan doen »

Mede-oprichter van o.a.
Active Cues - Tovertafel (2015-nu)
Monobanda (2008-2016)
iWhisper (2012-2015, verkocht)

Bestuurslid van o.a.
Le Guess Who (nieuwe verdienmodellen opzetten)

LinkedIn Profiel

 

Mijlpalen

Internationale netwerken opgebouwd, eerste klanten gecreëerd en samenwerkingspartners gevonden, in o.a. België, Duitsland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Verenigde Staten en Australië.

Presentaties gegeven op menig nationaal en internationaal podium. Korte elevator pitches van 1 minuut tot keynotes van een uur. Voor 1 iemand op een beursstand tot een collegezaal met 500 man. En alles wat daar tussenin zit.

Het veelbelovende project iWhisper laten uitgroeien tot een geheel opzichzelfstaand bedrijf met dezelfde naam. Dit bedrijf is uiteindelijk verkocht aan de toenmalige technische partner.

Winnaar van o.a.