Video’s

Met video’s kun je op een effectieve manier complexe onderwerpen uitleggen. In elke Entreprenerd video wordt een ander onderwerp besproken. Het zijn steeds onderwerpen die je als ondernemer tegenkomt en in eerste instantie misschien overweldigend kunnen zijn. De Entreprenerd video’s laten je zien dat al deze onderwerpen goed vallen te behappen. We doen het samen, stap voor stap!
Kijk alle video’s hieronder of abonneer je op het YouTube kanaal; daar kun je ook commentaar achterlaten en ideeën voor nieuwe video’s toevoegen!

 

Aflevering 007: Heb jij wel de juiste rechtsvorm gekozen?

Wanneer je eenmaal besloten hebt een bedrijf te starten, is het belangrijk dat je de juiste rechtsvorm kiest. Maar hoe weet je nu welke dat is? Hoe zie jij door alle bomen het rechtsvormen-bos nog? In deze aflevering maakt de Entreprenerd je wegwijs hierin en bespreekt hij de vier meest populaire rechtsvormen.

 

Aflevering 006: Waar ben jij slecht in? Deel I (Swot analyse)

In sommige zaken ben je goed, in sommige zaken ben je slecht. Dat geldt voor iedereen. Als je succesvol wilt zijn, moet je weten waar je staat. In de businesswereld is de SWOT-analyse een zeer populaire manier om daar achter te komen. In deze aflevering gaat de Entreprenerd een SWOT maken van Big Evil Mega Corp.

 

Aflevering 005: Hoeveel kost jij?

Hoeveel ben jij waard? Tja... Lastige vraag. Moet je zoiets wel in een getal vatten? Is jouw toevoeging aan deze wereld wel in geld uit te drukken? Het antwoord daarop is volmondig "ja"! Maar hoe doe je dat dan? Als jij een factuur mag sturen, hoeveel staat er dan onder de streep?

 

Aflevering 004: Werk jij ook wel eens gratis?

Gratis werken? Een bekende klacht in de creatieve industrie is dat opdrachtgevers steevast te weinig of soms helemaal geen geld hebben om jou te betalen. In deze aflevering kijken we wat jij daar tegen kunt doen!

 

Aflevering 003: Waarom begin jij voor jezelf?

Yes! Na twee pilot afleveringen is hier dan eindelijk het eerste echte seizoen van De Entreprenerd! In deze eerste aflevering -nieuwe stijl- gaan we in op de vraag: Waarom begin je eigenlijk voor jezelf? Wat komt er bij kijken om ondernemer en start-up te zijn in de creatieve industrie?

 

Aflevering 002: Schulden

De tweede pilot aflevering van De Entreprenerd, waarin we uitleggen wat schulden zijn. Ben jij een technisch/creatieve ondernemer? Heb je een passie voor je werk, maar moeite met de zakelijke kant? Dan is dit het kanaal voor jou! Vertel ons welke onderwerpen je graag behandeld wilt zien!

 

Aflevering 001: Welkom [PILOT]

De eerste pilot aflevering van De Entreprenerd, waarin ik mezelf voorstel en wat het idee achter dit kanaal is. Ben jij een technisch/creatieve ondernemer? Heb je een passie voor je werk, maar moeite met de zakelijke kant? Dan is dit het kanaal voor jou! Vertel ons welke onderwerpen je graag behandeld wilt zien!